В ДОЛНИ ГОРИ ТИЛИЛЕЙСКИ

Преди хиляди години човечеството е живяло в хармония с природата и животните в пещери и малки колиби в гората. Това минало е в генетичната ни памет и кара съзнанието и имунната ни система да подскачат от радост, веднага щом стъпим боси по земята и се вгледаме в пищната зеленина. Нашите клетки не са забравили връзката с миналото, но престоят ни в горите и природата в модерни времена вече не е толкова интензивен и чест.

Гората е мястото, където можете да получите най-добрата регенерация или където можете сами да си отговорите на текущите си въпроси възможно най-бързо. Това осъзнаване на въздействието на природата върху нас, хората, и преживяването на звуковата, ароматната и тактилната кулиса е огромна крачка към самолечението и зареждането ни с нови сили.

Ако копнежът по аромата на угнили листа или допирът на влажен мъх са едни от нещата, които свързвате с горите, ако багрите на растенията и нежните им цветове ви опияняват магически и търсите контакт с тях, ако желанието ви да творите и създавате красиви неща се активират докато четете това, значи събитието от 4 – 7 юли 2024 „В Долни гори тилилейски“ в село ДОЛЕН е за вас.

Горите тилилейски са онези места, където расте бясното дърво, което народът нарича тилилей, а Елин Пелин използва за метафора в сборника си Гори тилилейски, от където изразът „вдън гори тилилейски“ влиза в употреба за затънтено и далечно място. Място без телефони, без шума на колите, без неврозите и суетата на градския човек и социалните мрежи. Звучи като прекрасно място, нали?!

ПРОГРАМА

  • Събиране на билки и създаване на хербария. Кога, къде и как събираме билки? Как да ги разпознаваме?
  • Опознаване на билките по творчески начин. Ритуали за бране.
  • Създаване на домашна аптечка с природни средства:

спрей против комари, мехлем за след ухапване от комари, балсам при настинки, рубинено масло от жълт кантарион, слънче-защитен крем, део спрей с билки

  • „Игри“ с природни материали, които стимулират въображението и изобретателността и събуждат радостта от сътрудничеството.
  • Landart.
  • „Kъпане“ в горска енергия.
  • В гората АЗ ВИЖДАМ, ЧУВАМ, УСЕЩАМ, ПИПАМ- „игри“ посветени на възприятията, изострящи усещанията ни, възможност за свързване и лечение.

В СЪБИТИЕТО ЩЕ ВИ ВОДИ:

Лора Николова (небесно синьо) е природен педагог и съветник по билкарство и лечебни растения. Последните години от живота си тя посвещава на изучаването на лечебни растения, както и на връзката с растенията на едно по-фино ниво. Тя предава събраното знание под формата на семинари и онлайн курсове, така че все повече хора да намират подкрепа и упование в природните блага и да получават съвети за самопомощ. В събитията си тя комбинира горски бани, природна педагогика и работилници с билки, като фокусът е върху преживяването и свързването с природата, пребивавайки в момента.

НАСТАНЯВАНЕ:

Място на събитието: The Gates // ПОРТИТЕ (къща за гости) село Долен, обл. Благоевград

Пристигане на 4 юли и след 15 часа. Тръгването е на 7 юли, след обяд.

СТОЙНОСТ НА ОБМЕНА:

400 лв, в които влизат нощувки, закуски, обяди и вечери, материали от семинара, работилници и горски бани.

445 лв ако желаете да бъдете настанени в единична стая.

Записването става чрез заплащане на авансова сума от 150 лв по банков път както следва:

ЛОПЕН ЕООД

IBAN: BG75UNCR70001524439662

BIC: UNCRBGSF

Основание: Долен

 

Семинарът ще се проведе при минимум 8 записали се човека.

За информация по настаняване и записване, моля свържете се с

Невена 089 564 8225 или

Лора 0876179197