КОЗМЕТИКА

В тази многодневна работилница ще научите как да приготвяте лесно домашната си козметика с натурални продукти, изцяло лишени от консерванти, парабени и силикони. Заедно ще изработим лесни и детоксикиращи продукти за кожата и косата, които да отнесете вкъщи, като използваме естествени съставки, билки и етерични масла:

– изработване на сапун по студения и топлия метод на натриева основа

– мацерат (маслен извлек с билки) и изработка на мехлем.

– изработване на пийлинг и крем за лице

– лесни и бързи маски за лице с природни средства

– балсам за коса

– бързи и лесни маски за коса с естествени продукти

– спрей за стимулиране растежа на косата

ЛЕЧЕБНИ РАСТЕНИЯ

Ще се запознаете с растенията, които действат благоприятно на кожата и косата, както отвън, така и отвътре. Ще научите за растенията, които имат пречистваш ефект върху организма и по този начин стимулират здравето на кожата и косата.

ПРИРОДНИ ИЗЛЕТИ

Горска баня и посещение на забележителностите в района- Крушунски водопади, Деветашка пещера, местност Гарваница и др. 

В семинара ще ви води:

Лора Николова – природен и билков педагог. Тя провежда живи събития с възрастни и деца в Природата и организира билкови семинари и работилници, както на живо, така и онлайн. Тя възприема растенията като одухотворени същества, които според своята същност имат различно влияние върху нас хората. Нейният подход е да учи хората как да подпомагат здравето си, отколкото да се борят с болестите, така че да подобрят начина си на живот, за да не се разболяват в бъдеще. Тя е възпитаник на немската школа по натуропатия/ фитотерапия и е сертифициран природен педагог.

 

Подробности за събитието очаквайте скоро.

За контакт и записване:

info@nebesnosinio.com, телефон: 0876 17 91 97