Дати на провеждане: 10 – 14 юни 2022
Място на провеждане: Обучителния център на Фондация Ботаника Лайф в село Надарево, общ. Търговище.

Присъствен семинар – модул III – част от БИЛКОВА ПРОГРАМА на Фондация Ботаника Лайф за 2022.

Подробна информация: https://bit.ly/BotanicaLife-herbs-june-2022

Като естествено продължение на билковата ни програма за 2022 година, идват и присъствените семинари от поредицата „За билките, помощници и защитници“ с Лора Николова. След големия интерес към онлайн семинарите (модул I и модул II) през зимните месеци е време за съвсем реално потапяне в тайнствата на природата. Местата за първото издание на модул III (присъствен семинар) за месец май се изчерпаха много бързо, затова обявяваме втори присъствен семинар за месец юни.

Ще ходим на събуждащи сетивата разходки и ще търсим и откриваме диворастящи билки. Ще се научим как да ги прилагаме в кулинарията, в грижа за здравето и цялостното си благоденствие.

Целта на семинара е да предаваме знанието за билките, така че то да се запази и за следващите поколения и да ви насърчим в грижата за собственото здраве чрез разумен начин на хранене и управление на жизнения стил с помощта на билки и алтернативни методи.

*Семинарът не предлага диагноза или лечение на актуалните ви заболявания. Цялото съдържание има информативна стойност и отразява личното мнение и опит на лекторката в допълнение към цитираната литература. Винаги се консултирайте с лекар или алтернативен специалист при продължителни и сериозни заболявания.

Кратка програма за семинара може да видите тук: https://static.wixstatic.com/…/3ee2e1…

Записване
За записване, моля, изпратете имейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация.

За информация тел. 0894412349.

Такса и краен срок за записване за юнското издание на МОДУЛ III (с включени 4 нощувки и закуски):
– ранно записване и плащане до 26.05.2022 (или до заемане на местата)- 355 лева (с ДДС)
– За изкаралите онлайн модул – 295 лева (с ДДС) – цена за присъствения семинар през 2021г.

– краен срок за записване и плащане до 03.06.2022 (или до заемане на местата) – 395 лева (с ДДС)
– За изкаралите онлайн модул – 345 лева (с ДДС)

Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.

Максимален брой участници в курса – 15 души

Какво включва таксата за участие:
– участие в курса
– настаняване* и закуска в хотелската част на базата на Фондация Ботаника Лайф за периода на провеждане на курса (четири нощувки)
– допълнителни информационни ресурси и рецепти за билкови продукти
– възможност за активен диалог по темата за билкарството с нашия опитен обучител Лора Николова
– достъп до градините и ресурсите на фондацията

Таксата не включва изхранване, но базата ни разполага с кухня и по време на обучението ще бъде предлагана готвена вегетарианска храна, предимно с продукти от нашите градини. Участниците ще имат и възможност да използват друга кухня за приготвяне на своя храна.

*Базата е новопостроена, с три звезди, всяка стая има собствен санитарен възел. Според броя на участниците, настаняването е в стаи по двама, трима или четирима.

За кого е подходящо обучението:
За интересуващите се от цялостни здравни системи и билки, за природолюбители и търсещи и пазещи старите знания. Няма възрастови ограничения.

С кого:
Лора Николова е природен педагог, фитотерапевт. Тя приготвя ръчно направени сапуни. Лора сменя офиса с гората и поляните, където с различни групи от хора търси емоционалната стойност на обкръжаващия ни свят. Чрез природопедагогически семинари тя си е поставила за цел да посредничи при изграждането на отношението човек-природа, в което уважението към всички живи същества е водещ елемент и основополагащо за изграждането на по-добри междучовешки отношения.
Лора е учила фитотерапия в Samuel Hahnemann Schule в Берлин и природна педагогика в Naturschule Deutschland. Тя е магистър лингвист и етнолог от Humboldt Universität в Берлин.